Οι πραγµατικές τροφές είναι συµβατές µε τα γονίδιά µας, οι πλαστικές όχι. αρόλο που ισχύει πως ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται µε την τροφή, αυτά που τρώµε σήµερα δεν µπορούµε να τα ονοµάσουµε τροφή. Η βιοµηχανία τροφίµων προωθεί «τροφές» που δεν ενεργοποιούν τα γονίδια που συµβάλλουν στην υγεία και στον άριστο µεταβολισµό. Σε ένα άρθρο του Λόρεν Κορντέιν του υπουργείου Υγείας τονίζει πόσο απέχουµε απ’τη διατροφή που είχαµε υιοθετήσει κάποτε και στην οποία είχαν προσαρµοστεί τα γονίδια µας. Αυτή η διατροφή έχει αλλάξει δραµατικά στα 10.000 χρόνια από τη γεωργική επανάσταση, αλλά τα γονίδια µας έχουν αλλάξει ελάχιστα.
Η αρχική µας διατροφή είχε επτά χαρακτηριστικά, η σηµερινή µας διατροφή όµως δεν έχει κανένα από αυτά: • Χαµηλό γλυκαιµικό όγκο (ή µειωµένη ζάχαρη και επεξεργασµένους υδατάνθρακες). • Περισσότερα ωµέγα - 3 λιπαρά από άγριες τροφές, όπως ψάρια, θηράµατα και άγρια φυτά. • Ισορροπία πρωτεϊνών, λίπους και αργά απορροφώµενων υδατανθράκων. • Αφθονία βιταµινών και µετάλλων. • Πολλές αλκαλικές τροφές (φυτά), που εµποδίζουν την οξύτητα του αίµατος. • Χαµηλό επίπεδο νατρίου (αλατιού). • Υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες. Όλα τα παραπάνω σας τα επισηµαίνω για να καταλάβετε την διατροφική αξία των ψαριών και των οσπρίων.
Στην προσπάθειά µας για µια καλύτερη διατροφή στο γραφείο, εκτός από τα όσπρια που έχουµε τουλάχιστον µία φορά την εβδοµάδα, προτείνω να καθιερώσουµε πάλι κάθε Τετάρτη να τρώµε σε σούπα ψάρι (σαν φάρµακο, έχουµε παραγγείλει και έξτρα µπολ για όλους) .
Τα γονίδιά µας δεν αναγνωρίζουν το JunkFoodκαι έτσι δεν το µεταβολίζει οργανισµός µας για αυτό και αυξάνεται το βάρος µας. ∆ηλαδή σε ίδια ποσότητα των παραπάνω τροφών µε τις ίδιες θερµίδες το junkfoodπαχαίνει περισσότερο.